'KURTULDUĞUM İÇİN SEVİNEMİYORUM'
Soma'daki maden ocağında hayatını kaybeden Ahmet Çelik'in cenazesine katılan aynı işyerindeki işçi 36 yaşındaki Mustafa Gür, olaydan iki gün önce vardiyasının değiştiğini, bir önceki mesaisinin ise olayın olduğu saate denk geldiğini söyleyip, "Kurtulduğuma sevinemiyorum" dedi.
Madendeki kazayı arkadaşlarının kendisine telefonla haber verdiğini kaydeden Mustafa Gür, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Saat 15.10'da trafo patladığından dolayı oluşan metan gazıyla birlikte yangın çıktığını öğrendik. Çalışanlar kirli havanın çıktığı yerde yakalandı. Bizim çalıştığımız bölümden sadece 3 kişi kurtuldu. Diğer arkadaşlarımızın hepsini kaybettik. Olayı duyduktan sonra hemen madene kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gittim. Orada birlikte çalıştığım, yaklaşık 1.5 aydır görmediğim köylümüz Ahmet'in öldüğünü duyunca içeri giremedim. Bizim vardiyamız olsaydı şuan belkide bende ölmüş olabilirdim. O nedenle kurtulduğum için sevinemiyorum. Arkadaşlarımızı tek tek kaybettik. Cesetleri bulunamayanlar da oldu."
'OCAKTA YAŞAM ODASI BULUNMUYORDU'
9 yıldır maden işçiliği yaptığını ve 4 yıldır da Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'de çalıştığını ifade eden Mustafa Gür, ocakta yaşam odalarının bulunmadığını söyleyip, "Ocağın içerisinde sadece acil kazalarda müdahalede bulunmak için revir bulunuyor. Büyük ihtimalle revire kaçan olmamıştır. Çünkü trafonun patladığı alan revirin altında bulunuyor. Oranın zarar görmüş olabileceğini düşünüyorum. Kirli hava da revire doğru gidiyordur."

AÖ(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)