MANİSA'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine devlet tarafından yapılan 154 bin 450 lira ve 2 konut verileceğini duyan yaralı maden işçileri, kendilerinin de fazlasıyla mağdur olduğunu dile getirdi.
Evli ve 2 çocuk babası, 11 yıllık maden işçisi, 45 yaşındaki Erdal Cücü, faciada yaşamını yitiren madencilerin ailelerine yardımlar yapılmasına karşı olmadığını ancak, bunun 'Ölüme özendirme' gibi bir hale getirilmemesini istedi. Cücü, "Bizler de mağduruz" dedi.
Maden faciası ardından yardımların sadece yaşamını yitiren maden işçilerine değil yaralı kurtulan maden işçilerine de verilmesini isteyen Cücü, şöyle devam etti:
"Devletimiz bizlere sahip çıktı ve ilgilendi. Bizlerin de maddi olarak desteğe ihtiyacımız var. Ölen arkadaşlarımız için biz de çok üzgünüz. 8 senedir beraber çalıştığımız arkadaşlarımız vefat etti. Ama devletin tutumu bizi ölmeye özendiriyor. Keşke o vardiyada ben de ölseydim de aileme çift maaş ve iki konut, çocuklarıma devlet işi verilseydi diye düşünüyorum. Kazadan yaralı kurtulanlar olarak biz de yardım bekliyoruz." 

FOTOĞRAFLI