Bülent TATOĞULLARI/ ANTALYA, () - MANİSA’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitirenleri anmak için yürüyüş düzenleyen Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi grup, hükümeti protesto etti.
Kazım Özalp Caddesi girişinde toplanan 50 kişilik grup, ellerinde pankart, döviz ve meşalelerle yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte grup, hükümet aleyhine sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar geldi. Burada bir süre oturma eylemi yapan TKP’liler daha sonra, saz eşliğinde ‘Kara Elmas’ türküsünü söyleyip hükümeti protesto etti. Basın açıklaması yapan TKP’li grup ardından dağıldı.
BİSİKLETLİ EYLEM
TKP’li gruptan sonra bu kez kendilerini Perşembe Akşamı Bisikletçileri olarak adlandıran bir grup, Cumhuriyet Meydanı’nda anma etkinliği düzenledi. Grup üyeleri, üzerlerine siyah çöp poşeti giydikten sonra yere yattı. Soma’da yaşanan faciayı protesto eden eylemciler, ellerinde yaktıkları mumlarla oturma eylemi yaptı. Yüzlerini kömür isiyle boyayan eylemciler, yaklaşık yarım saat süren protestolarını sonlandırarak meydandan ayrıldı.

BT (YK/RT) (FOTOĞRAFLI)