BURSA’da Işıklar Askeri Hava Lisesi tarafından düzenlenecek Havacılık Festivali öncesi Solotürk pilotunun gökyüzünde yaptığı prova gösterisi heyecanla izlendi.
Işıklar Askeri Hava Lisesi’nin Havacılık Bilim ve Kültürel Şenliği kapsamında yarın gösteri yapacak olan Solotürk son hazırlıklarını tamamladı. Pist ve gösteri yerini tanımak amacıyla 3 günden bu yana yapılan uçuşların ardından bugün de son prova gerçekleştirildi.
Yenişehir Havaalanı’ndan havalanarak Yunuseli Havaalanı’na gelen Solotürk jeti en hızlı ve en yavaş geçişlerinin yanı sıra, gökyüzüne tırmanış uçuşu gerçekleştirip akrobasi hareketleri yaptı. Havada fişek gösteriside gerçekleştiren Solotürk pilotunu Işıklar Hava Lisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu, telsizle "Bursa seninle gurur duyuyor" diye anons ederek kutladı.
Işıklar Askeri Hava Lisesi’nin Havacılık Bilim ve Kültürel Şenliği’ne yaklaşık 100 bin kişinin katılmasını bekledikleri belirten Işıklar Hava Lisesi Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu "Bu gösteriye tüm halkımızı bekliyoruz. Bu sene ilk defa Solotürk’ü 2 uçak ile davet ettik. Yarın uçuşunu gerçekleştirecek. Ayrıca sivil havacılıkta görevli 30 tane de sivil uçaklar gösteri yapacak" dedi.
Işıklar Askeri HAva Lisesi Şenliği Uçuş Koordinatörü Yüzbaşı Fatih Yaşar, gösterilerin yarın saat 13.00'te başlayacağını açıkladı.

HT(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)