AYDIN’ın Söke İlçesi’nde CHP'li adayın kazandığı seçim sonucuna, AK Parti İlçe Teşkilatı muhtarlık zarflarına belediye başkanlığı oy pusulası konulan bazı oyların geçersiz bazılarının geçerli sayıldığını öne sürerek itiraz etti.
Söke İlçesi’nde CHP’li Süleyman Toyran 25 bin 450 oy alırken, MHP’li Yusuf Keremit 22 bin 270, AK Parti’li Metin Yavuz ise 21 bin 269 oy aldı. Sonuçlara göre belediye başkanlığını 3’üncü kez CHP kazanırken sonuçlara itiraz AK Parti’den geldi. İlçe Seçim Kurulu, AK Parti’nin itirazını değerlendirmeye aldı.
İtirazın gerekçelerini açıklayan AK Parti Söke İlçe Başkanı Avukat Abdullah Yeniusta, Söke’de daha önceki seçimlerde geçersiz sayılan oy miktarının 1600 ile 1700 arasında değişirken 30 Mart’ta yapılan seçimlerde geçersiz kabul edilen oy miktarının 3700 civarında olduğunu kaydetti. Geçersiz oylarda anormal bir artışın olduğunu vurgulayan Yeniusta, “Bunun en büyük nedeni bazı sandıklarda muhtarlık zarflarına belediye başkanlığı oy pusulasının konulmasında verilen çifte standartlı karardır. Bir sandık bu oyları geçersiz sayarken, diğer sandık geçerli saymış. Rakamlar sonuçları etkileyecek düzeyde. Biz de bu duruma itiraz ettik. İlçe Seçim Kurulu’nun vereceği kararı bekliyoruz” dedi.
Öte yandan MHP’li Yusuf Keremit, seçim sonuçlarının halkın takdiri olduğunu söyleyerek, itirazda bulunmadıklarını dile getirdi. AK Parti’nin itirazı nedeniyle Söke Belediye Başkanı ve meclisi üyelerinin mazbatalarının verilmesinin ertelendiği öğrenildi.

NM(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)