İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ bölgesinde son zamanlarda çeşitli semtlerde başıboş köpekler kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenirken, dün de İzmit Belediyesi’ne ait kablolu su kayağının yapıldığı Gölkaypark Tesisleri yakınında 4 köpek zehirlendi. Hayvanseverlerin müdahalesiyle zehirlenen köpeklerden bir yavru Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’nde götürüldü, anne ile 2 yavrusu ise öldü. Hayvanseverler bu kişilerin bulunması için suç duyurusunda bulundu. 
Kocaeli Doğa ve Hayvanseverler Derneği Yönetim kurulu üyesi Pınar Hızlı’nın açıklamasına göre, bu bölgede oturan ve yine dernek üyesi olan olan Şengül Karlıkaya’nın can çekişirken gördüğü ve Alman kurdu kırması olan köpeklere, anında olay yerine giden diğer hayvanseverler müdehalede bulundu. Ağızlarındaki köpükten zehirlendiği anlaşılan anne köpek ile iki yavrusu kurtarılamazken, biri ise Kandıra Yolu üzerindeki Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan barınağı’na götürülerek burada veterinerlerce müdahalede bulunuldu. 
Bu duruma tepki gösteren Pınar Hızlı,  sokak hayvanlarının küpeli de olsa bazı kişilerce zeyirlendiğini, kötü muameleye tabi tutulduğunu belirterek, bunları zehirleyenlerin bulunması için suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.