KARŞIYAKA Belediyesi tarafından iki yıl önce sokakta bulunan Rüzgar adlı Golden kırması köpek, 18-28 Kasım tarihleri arasında yapılacak 'Köpekli Arama Kurtarma Timleri Eğitim ve Görev Yeterlilik Sınavı' için hazırlanıyor.
İki yıl önce Karşıyaka’da Belediye’nin Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, sokağa terk edilmiş olarak bulunan 3.5 yaşındaki Rüzgar’ın kaderi o günden sonra değişti. Yeteneklerinden dolayı, arama kurtarma köpeği olarak, uzun ve zorlu bir eğitim süreci geçiren Rüzgar, sınav öncesi son hazırlıklarını yapıyor. Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevli eğitmeni veteriner hemşire Işık Şen ile birlikte yaklaşık iki yıldır çalışan Rüzgar, Belediyenin Arama Kurtarma ekibinin, bugüne kadar katıldığı tüm tatbikatlarda da yeraldı.
İzmir Sivil Savunma Birlik Müdürlüğü’nde 18-28 Kasım tarihleri arasında yapılacak 'Köpekli Arama Timleri Eğitim ve Görev Yeterlilik Sınavı' için hazırlanan Rüzgar, sınava girecek köpekler arasında, sokağa terk edilen tek köpek olma özelliğini taşıyor.
İki aşamalı gerçekleştirilecek sınava Rüzgar’ın yanı sıra, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Ankara, Erzurum, Van, İzmir Sivil Savunma Arama ekibi, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri Arama Kurtarma ekipleri, GEA Derneği, LİDAM Arama Kurtarma Derneği ile Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün arama kurtarma köpekleri de katılacak.