Cengiz YALÇIN/ILGAZ (Çankırı), () - ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı 9'uncu Bölge Müdürlüğü, illerdeki şube müdürlüklerine gönderdiği yazıda, sokak hayvanlarını korumak amacıyla gönüllülerin şube müdürlüklerine başvurmalarını istedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9'uncu Bölge Müdürülüğü'ne bağlı Çankırı Şube Müdürlüğü'nce ilçelerdeki şube müdürlüklerine gönderilen yazıda, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve bu kapsamda çıkarılan Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nin 11'inci maddesinde yer alan görev ve sorumluluklar hatırlatıldı. Bu kapsamda 'Yerel Hayvan Koruma Görevlisi' olarak görevlendirilmek üzere hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye, ya da bu konuda faydalı hizmetler yapmış kişiler arasından gönüllülerin taleplerinin alınarak bir vesikalık fotoğraf ile 5 Eylül 2014 tarihine kadar Şube Müdürlüğüne başvurmaları istendi.
Yapılan müracaatların değerlendirildikten sonra Yerel Hayvan Koruma Görevlilerine yetki ve sorumlulukları hakkında eğitim verileceği belirtildi.