BURSA'nın merkez Osmangazi Belediyesi ekipleri, kar yağışıyla birlikte açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanları için doğaya yiyecek bıraktı.
Son 2 gündür etkili olan kar yağışı kenti beyaz örtüyle kaplarken, bu durumdan sahipsiz hayvanlar da etkilendi. Özellikle Uludağ yolunda yaşayan sahipsiz köpekler, kar yağışının ardından aç kalırken, Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Hüseyinalan, Kirazlı ve Yiğitali köyleri civarına aç kalan köpekler ve diğer hayvanlar için yiyecek bıraktı.
Bursa Ekmek ve Sanayi AŞ (BESAŞ) ile yapılan işbirliği çerçevesinde, bu kurumdan sağlanan ekmeklerin haftanın çeşitli günlerinde belirlenen noktalara bırakılacağını belirten Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekip Sorumlusu Osman Şeker, "Osmangazi Belediyesi olarak BESAŞ ile birlikte her yıl düzenlediğimiz sahipsiz sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için yiyecek dağıtım programımızın ilk uygulamasını bu gün başlattık. 150 kilo kuru mama ve 500 adet ekmeği, daha önceden belirlediğimiz noktalara bıraktık. Yaban hayat ve sahipsiz sokak hayvanları için yiyecek dağıtımını kış boyunca sürdüreceğiz" diye konuştu.