OSMANİYE'de sokağa terk edildikleri için açlıktan bitkin düşen, parazitler yüzünden vücutlarında yaralar açılan Kangal cinsi biri gebe, iki köpek barınakta tedavi edilip, Osmaniye Belediyesi'nin yeni hizmet binası inşaatı şantiyesinde bekçi köpeği olarak görevlendirildi.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İskenderun Temsilcisi olan ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir fabrikada çalışan Özge Özdemir, yol kenarında açlıktan bitkin halde olan parazitler yüzünden vücutlarında derin yaralar açılan köpekleri fark etti. Özge Özdemir'in çabalarıyla Osmaniye Belediyesi Sahipsiz Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülen biri gebe, Kangal köpekleri, Veteriner Hekim Ali Laçinbala tarafından tedavi edildi. Perişan haldeki köpeklere pansuman yapıldı, vitamin ve antibiyotik verildi.
İki hafta süreyle bakımı yapılan köpeklerin durumundan haberdar olan Osmaniye Belediye Başkanı, barınağa gelip, hayvanlara ilgi gösterdi. Kötü yaşam koşullardan kurtarılan Kangal köpekleri, tedavilerinin ardından Başkan Kara'nın talimatıyla yeni belediye hizmet binası inşaatı şantiyesine nakledildi. Kangallar, kendileri için yapılan kulübelere yerleştirilip, şantiyede bekçi köpeği olarak değerlendirildi.