Mehmet Selim YALÇIN/ SİLOPİ,(Şırnak),() - ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'nde dün eylem başlatan IŞİD'in elindeki rehine şoför yakınları, araçlarına el koyduğu firma yetkililerinin sessiz kalmasına anlam veremediklerini söyledi. Musul'daki olaylara rağmen Irak'a yakıt taşıyan kamyon sürücüleri, gitmekten korktuklarını, ancak bu işi mecburen yaptıklarını söyledi.
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca kaçırılan, Türk şoförlerinin yakınlarının Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde dün başlattığı eylem devam ediyor. Musul’a yakıt taşıyan firma önünde araçların çıkışını engelleyen rehine şoför yakınlarının endişeli bekleyişi de sürüyor.
ERBİL'DEKİ TÜRK BAŞKONSOLOSLUĞU İLE GÖRÜŞÜLDÜ
Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ve beraberindeki bir grup, eylem yapan şoför yakınları ile görüştü. Görüşme sonrası konuşan TSO Başkanı Geliş, "Esnaf odamız, ticaret odamız ve şoförler odamız ile beraber bu mağdur aileler ve rehin alınan şoförler ile ilgili olarak bazı girişimlerimiz oldu. Erbil Başkonsolosluğumuz ile Şırnak Valimiz Hasan İpek’le görüştük. Yetkililerin yaptığı girişimler doğrultusunda kısa sürede inşallah bir haber alınır" dedi.
IŞİD, İSTEDİĞİ FİDYE VERİLMEZSE HER GÜN BİR REHİNEYİ ÖLDÜRECEK İDDİASI IŞİD’in elinde rehin tutulan Cizreli Şoför Serdar Bayrak’ın eniştesi olduğunu belirten 12 yaşındaki Ömer Bulut, "Eniştem ve bir komşumuz rehin olarak tutuluyor. Eniştemden bazen haber alabiliyoruz. Eniştem haberlerde serbest bırakıldıkları yönündeki haberlerin yalan olduğunu söyledi. Henüz bırakmadıklarını söyledi. Babam, eniştem ile telefonda görüştü. Eniştem telefonda babama, 5 milyon fidye verilmediği taktirde her gün bir kişiyi öldüreceklerini söylediler" diye konuştu.
TANKERLERE EL KOYDUK SORAN YOK
Rehine şoför Ceyhan İsmailoğlu’nun yakını olduğunu kaydeden Emrah Konur ise, "Burada beklemekteyiz. Herhangi bir gelişme yok. Hiç kimse sormuyor; 'Burada ne yapıyorsunuz? Ne işiniz var. Bunca tankerlere el koymuşsunuz' diye soran yok. Şoför akrabaları olarak çok endişeliyiz" dedi.
Eğiitim-Sen ve KESK bileşenlerinden oluşan bir grup da, şoför yakınlarının eylemine destek vermek içi firma önünde toplandı. Firma önünde bir açıklama yapan Eğitim Sen Silopi Temsilcisi Ercan Demirbaş, savaşan tarafları hassasiyete davet ederek, masum insanları kendi amaçları doğrultusunda kurban edilmemesi gerektiğini savundu.
YÜK TAŞIYAN ŞOFÖRLER KORKUYOR 
Habur Gümrük Kapısı'ndan Irak’a yük taşıyan şoförlerden Hüseyin Benek ise, Erbil yakınlarına yük taşıdığını ve korktuğunu belirterek, "Yük sahibi, yükünü istiyor. Biz de mecburen götürüyoruz, ne yapalım ekmek paramızı böyle kazanıyoruz" diye konuştu. Bir başka kamyon şoförü İlhan Sarı da, "Kuzey Irak’a gidiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. İnşallah düzelir. İster istemez korkuyoruz. Çoluk çocuğumuz var" ifadelerini kullandı. 

(FOTOĞRAF)