BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde, 2 yıl önce şofbenden sızan gazdan zehirlenerek ölen 11 yaşındaki Gizem Beray Yüksel ile 12 yaşındaki ablası İrem Sılay Yüksel’in isimleri, ölüm yıldönümlerinde evlerinin yakınındaki çocuk parkına verdi. Yüksel ailesi Orhangazi Belediyesi’ni ziyaret edip DP’li Başkan İsmail Tartar’a teşekkür etti.
Orhangazi'de Atatürk İlköğretim Okulu'nda 4'üncü sınıf öğrencisi Gizem Beray Yüksel, 2010 yılının Ocak ayında sosyal paylaşım siteleri ve internette tıklanma rekorları kıran görüntüleriyle tanıdı. Görüntülerde, arkadaşlarına ders çalışmaları ve uslu durmaları için öğütler veren Gizem, bir çok televizyon kanallarında da haber oldu, canlı yayınlara katıldı.
Gizem Beray Yüksel ve ablası İrem Sılay Yüksel, 28 Kasım 2011 tarihinde evlerinde banyo yaparken, şofbenden sızan gazdan zehirlenerek yaşamlarını yitirdi.
Kamuoyunun sevgisini kazanan Gizem Beray Yüksel ve ablası İrem Sılay Yüksel’in ölümünün ikinci yılında isimleri ölümsüzleştirildi. Orhangazi Belediyesi, Gizem ve İrem’in isimlerini acı olayın yaşandığı mahalledeki çocuk parkına verdi. Gizem ve İrem Yüksel kardeşlerinin ikinci ölüm yıldönümünde Erenler Parkı’nın adı İrem Sılay ve Girem Beray Parkı olarak değiştirildi.
YÜKSEL AİLESİNDEN TEŞEKKÜR
İrem ve Gizem kardeşlerin ailesi Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar’ı makamında ziyaret etti. İrem ve Gizem'in adının ölümsüzleşmesi için Erenler Parkı’na çocuklarının isimlerinin verilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Ayla ve Salih Yüksel çifti Belediye Başkanı Tartar'a teşekkür etti. Yaşanan üzücü olay sonrasında geride kalan 3 çocuklarıyla avunduklarını söyleyen aile, "Onların okullarındaki başarısı bizlere teselli oluyor" dedi.
Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar'ın, her anlamda kendilerine destek olduğunu ifade eden Salih Yüksel parka çocuklarının ismini vererek ölümsüzleştirmesinin de kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Belediye Başkanı İsmail Tartar ise İrem ve Gizem rahmetle anarken hayatın devam ettiğini, bu anlamda ailenin geride kalan çocuklarla ilgilenip onların gelecekleriyle mutlu olmaya çalışacağını ifade etti. Tartar, çocuk parkına İrem ve Gizem adını vererek hem arkadaşlarının, hem de Orhangazi'nin bu iki güzel kalpli çocuğu unutmayacağını söyledi.
UFUK BAŞKAN KOLTUĞUNA OTURDU
Yüksel ailesinin Belediye Başkanı İsmail Tartar’a teşekkür ziyaretine ailenin küçük oğlu Ufuk da katıldı. Belediye Başkanı Tartar, 8 yaşındaki Ufuk’u makam koltuğuna oturttu. Sevecen tavırlarıyla dikkat çeken Ufuk, daha sonra ailesiyle birlikte Belediye Başkanıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.