Osman BEKLEYEN/VAN, () - VAN'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamıda uygulamaya konulan Çogemle Hayat projesiyle minik çocuklar arasında futbol turnuvası düzenlendi. 
Van Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı kurumlardaki çocukların oluşturduğu 8 takım, 1 ay boyunca turnuva kapsamında mücadele etti. Turnuva sonunda final maçı Van Gölü Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) ile Çocuk Evleri takımı arasında gerçekleştirildi. Bir halı sahada yapılan final maçını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, Müdür Yardımcıları Cahit Aldemir, Tarık Mataracı, ÇOGEM Müdürü Recep Camuşçu, SODES Proje Koordinatörü Halil Abdullah Yılmaz da izledi. Çekişmeli geçen final maçını ÇOGEM 6-4 kazanarak kupayı almayı başardı. Halı saha içersinde yapılan törenle finale kalan takım futbolcularına katılım madalyası, eşofman takımı ve halı saha ayakkabısı hediye edildi. Ayrıca turnuvaya katılan bütün takımlardaki çocuklara 30 TL hediye çeki verildi. 
Kupayı her iki takımın kaptanına veren Aile ve Sosyal Popitikalar İl Müdürü Şinasi Erol, futbol turnuvasının çocuklar arasında birlik beraberlik ve kardeşliği pekiştirdiğini belirterek, bu tür etkinliklerin süreceğini söyledi. 

FOTOĞRAFLI