MANİSA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören şizofreni hastalığı tedavisi gören hastalar, İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin verdiği klasik müzik konseriyle moral buldu. Klasik müzikle tedavinin önemine dikkat çeken Başhekim Ahmet Ayer, kentte bir toplum sağlığı merkezi daha açacaklarını açıkladı.
İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) sanatçıları, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne dönüştürülen tarihi hamamda şizofreni hastalarına klasik müzik ziyafeti verdi. Hastaların, ailelerinin ve çalışanların katıldığı etkinlikte klasik müzik sanatçılarının verdiği konser ilgiyle izlendi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer, 20 dakikalık klasik müzik dinletisinin ruh sağlığı problemi yaşayan hastalara çok iyi geldiğini ifade etti. 1 yıl içinde tarihi hamamda her ay bir konser yapılacağını açıklayan Ayer, "Bu tip dinletilerde biz hastalarımıza müziğin tedavi edici yönünü yaşatmak istiyoruz ve tedavinin bir enstrümanı olarak kullanıyoruz. Böylece klasik müziğin tanınılabilirliğini de arttırmak istiyoruz" dedi.
100 HASTAYA ULAŞILDI
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sayesinde kentte 100 hasta ailesine ulaştıklarını dile getiren Başhekim Ayer, tedavisinden sonra hayata bağlanmalarını sağlayarak toplumdaki yalnızlık hissini azaltmayı hedeflediklerini kaydetti. Ailelere bu hastalıkla yaşamanın zorluklarını anlattıklarını belirtden Ayer, "Hastalarımıza hastalığın ve tedavinin ne olduğunu anlatıyoruz. Tedavi ile birlikte iyi günlerin geleceğini söylüyoruz. Hastaların hayatta toplumda birey gibi yaşamalarına olanak sağlıyoruz" diye konuştu.
18 HASTA İŞE GİRDİ
Toplum Ruh Sağlığı merkezinde tedavi gören ve düzenlenen etkinliklere katılan hastalarda büyük değişimler gözlendiğini açıklayan Ayer, bir yıl içinde 18 hastanın işe girdiğini söyledi. Ayer, "Hastalar bilgisayar ve meslek kurslarına kayıt olmaya başladı. Servisle evlerinden alınan hastaların zaman içinde kendilerinin toplu taşıma araçlarını kullanarak geldiklerini görüyoruz. Bunlar küçük gibi görünse de bu hastalıkla mücadele eden kişiler için çok önemlidir" dedi.
BİR MERKEZ DAHA AÇILACAK
Ruh sağlığı hastanelerinin yerine toplum ruh sağlığı merkezlerinin yaygınlaştığını açıklayan Ayer, büyükşehir olan kentte Yunusemre ilçesine de toplum ruh sağlığı merkezi açacaklarını müjdeledi. Hastaların toplumla bir arada yaşamalarını kolaylaştıran ve tedaviye yardımcı merkezlerin çoğalacağını ifade eden Ayer, bu merkezler sayesinde 300 hasta ailesine daha ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Başhekim Ayer’in konuşmasının ardından tarihi hamamda İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından oluşan 6 kişilik ekip, klasik müzik eserlerini seslendirdi.