BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) desteği ile madde bağımlıları ve diğer dezavantajlı gruplara yönelik olarak "Sizinleyiz" projesi hayata geçiriliyor.
Orhangazi'de spordan psikoloğa, güvenlik güçlerinden, sağlık ekiplerine kadar bir çok kesimden yetkilinin yer alacağı "Sizinleyiz" proje ekipleri, madde bağımlıları, suça meyilli olan gruplar, aile içi şiddete maruz kalan çocuklar, evsiz, bakıma muhtaç çocukların özgüven ve aidiyet duygularının kazandırılması, toplumda duyarlılık oluşturulması amacıyla çalışma yapacak.
Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer başkanlığında düzenlenen toplantıda proje ekibi oluşturuldu. Proje hakkında bilgi veren Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, proje sahibi olarak kaymakamlık çatısı altında çalışma başlattıklarını belirterek "Proje süremiz 18 ay. Projemizin toplam maliyeti 700 bin TL tutarında. Biz hazırladığımız proje sayesinde 525 bin TL'lik kısmını BEBKA'dan temin etmeyi düşünüyoruz" dedi. Proje ile birlikte bu gruptaki kişilere yönelik temel faaliyetleri de açıklayan Yurdaer, proje kapsamında, eğitim seminerleri turistik geziler, sosyal, kültürel ve sportif tesis yapımı, dil eğitimi, sportif kulüp kurma, istihdama yönelik faaliyetler, kurslar, psikolojik destek faaliyetleri, yerel festivaller ve izleme ve değerlendirme faaliyetleri gerçekleştireceklerini ifade etti. IA/(FK)(Fotoğraflı)