ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Konurtepe Köyü'ne bağlı Yayla Mezrası sakinleri, köylerinde su bulunmadığı için her gün 3 kilometre uzaklıktaki kuyulardan eşekle su taşıyor. Her gün birkaç kez 3 kilometre uzaklıktaki kuyulardan su taşıyan kadın ve çocuklar, yaşadıkları çilenin son bulmasını istiyor.
Siverek'te 20 kilometre uzaklıktaki 150 nüfuslu Konurtepe Köyü'nün 6 kilometre uzağındaki Yayla Mezrası'nda, içme suyu ihtiyacının karşılanması için 3 yıl önce köy ve yakın çevresinde sondaj çalışması yapıldı ama sonuca ulaşılamadı. Sondaj çalışmalarında su bulunamayınca köylüler su ihtiyaçlarını karşılamak için her gün 3 kilometre uzaklıkta bulunan su kuyusuna gitmeye başladı. Eşeklerle kuyuya giden kadın ve çocuklar, suları yanlarındaki bidonlarına doldurarak evlerine taşıyor. Her gün su taşıma çilesi yaşadıklarını anlatan köy sakinlerinden Celal Kırmızıtepe, su sorununun çözümü için defalarca dilekçe verdiğini belirterek, "Başbakan televizyonlarda hiçbir köyün susuz kalmayacağını söylemesine rağmen biz halen susuz yaşıyoruz. Çocuklarımız, kadınlarımız her gün 3 kilometre uzakta bulunan su kuyularından su taşıyor. Yetkililerden sorunun çözülmesini istiyoruz" dedi.
Su taşımaya gittiği derslerine çalışamadığını ifade eden ortaokul öğrencisi Hamra Kırmızıtepe ise okuldan geldiği gibi üstünü değiştirip diğer kızlarla birlikte eşeklerle su taşımaya gittiğini ifade ederek, "Su yüzünden derslerime çalışamıyorum. Sorununun bir an önce çözülmesini istiyorum" diye konuştu.