TÜRKİYE Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Boccia milli takım antrenörü Nihat Yılmaz, "Paralimpik Boccia" sporunu tanıttı.
Engelli çocuklar, 'engelsiz spor' olarak tanımlanan bu sporu yaparken doyasıya eğlendi. 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen tanıtım etkinliğine, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in eşi Zehra Kemelek, yaklaşık 50 bedensel ve zihinsel engelli çocuk ile aileleri katıldı.
Nihat Yılmaz, ilk olarak etkinliğe katılanlara ve engelli sporculara "Paralimpik Boccia" sporu hakkında bilgi verdi. Daha sonra ise uygulamalı dersler yapılarak "Paralimbik Boccia" sporu oynandı. 2 takım halinde oynanan karşılaşmada engelli sporcular ve il protokol üyelerinin eşleri karşılaştı. Antrenör Yılmaz'ın yardımlarıyla oynanan karşılaşmada engelli sporcuların oldukça keyifli vakit geçirdiği görüldü. Yaptığı açıklamada, "Boccia" sporunun rehabilitasyon ve fiziksel gelişim sağladığını belirten Nihat Yılmaz, zihinsel ve bedensel engelli tüm grupların rahatlıkla bu sporu yapabileceğini ifade etti.