SİVAS Belediyesi bünyesindeki Hayat Ağacı Derneği, Dosteli Derneği ve hayırsever iş adamı Cemalettin Şahin işbirliğinde düzenlenen programla kentte yaşayan bin 200 mülteciye iftar yemeği verildi.

Sivas'ta yaşayan Afganistan, Suriye, İran, Pakistan ve Iraklı mülteciler, 4 Eylül Mahallesi'ndeki bir parkta düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Mültecilere, Afgan, İran ve Pakistanlı aşçılar tarafından yapılan yemekler dağıtıldı. İftar menüsünde, çorba, pilav, kavurma, tatlı ve meyve yer aldı. Parktaki çimenlere oturarak akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftarlarını açan mülteciler daha sonra dua etti. İftar programına, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Dosteli Derneği Başkanı Hüseyin Akpolad ve hayırsever iş adamı Cemalattin Şahin katıldı.

Mültecilerle aynı sofrada buluşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Dosteli Derneği Başkanı Akpolad, "Böyle bir etkinliği Sivas'ta yaptığımız için gerçekten çok mutluyum. Bu organizede emeği geçen Sivas Hayat Ağacı Derneği ve hayırsever iş adamı Cemalettin Şahin beye çok teşekkür ediyorum. Bugün hiç uyumadık, sahurda hazırlıklara başladık ve ancak yetiştirdik. Sunduğumuz iftar yemekleri tamamen Afgan, İran ve Pakistan usulüne göre yapıldı. Sivaslı olarak bu insanları Türkiye'de misafir etmekten dolayı gerçekten çok mutluyuz. Ramazan ayında herkesi hatırlamamız, herkesle paylaşmamız lazım. Biz de bu duygu ve düşüncelerle yemeklerimizi paylaştık" dedi.

FOTOĞRAFLI