500 KİŞİ YÜRÜDÜ

Sivas olaylarının 21'inci yılı nedeniyle Eskişehir'de akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 500 kişi yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Tepebaşı Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Ahmet Ataç da katıldı. Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen yürüyüş İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda başladı. 'Sivas katliamını unutmadık, unutturmayacağız' yazılı pankart açan kalabalık Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Sık sık 'Sivas'ın hesabı sorulacak', 'Sivas'ı yakanlar AKP'yi kuranlar' ve 'Sivas'ın ışığı sönmeyecek' şeklinde sloganlar atan kalabalıkla İsmet İnönü Caddesi Kanatlı Alışveriş merkezi önüde karşılaşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç makam aracından inip yürüyüşçülere katıldı. Ataç'ın atılan sloganlara eşlik etmemesi dikkat çekti.

Yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Espark Alışveriş merkezi önüne gelen kalabalık burada Sivas'ta ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Eskişehir Tabip Odası Başkanı Dr.Bülent Nazım Yılmaz okudu. Yılmaz, Sivas katliamının sorumlusunun özgürlüklere, eşitliğe, kardeşliğe, aydınlığa, laikliğe karşı olan ve bu talepleri kanla, baskıyla, zorla bastırmayı kendisine temel siyasal görev sayan tekçi anlayış olduğunu söyledi. Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu anlayışın Alevi yurttaşlarımıza yönelik hareket, yok sayma ve ayrımcı davranışlarını hepimiz çok yakından biliyoruz. Sivas katliamının başlıca sebeplerinden birinin Alevi inanç, yaşam ve kültürlerini özgürce yerine getirmesini kabul etmeyen ve bu talebi engellemek için tarih boyunca her türlü katliamı, vahşeti yapmayı görev bilen anlayıştır."

Yapılan konuşmaların ardından çalınan müzik eşliğin semah gösterisi sunuldu, şiirler okundu.

FOTOĞRAFLI