SİVAS'ta kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan 37 yaşındaki Özler Güven, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Sivas'ın Hafik İlçesi'nde oturan evli ve 2 çocuk babası Özler Güven, 10 gün önce sağ bacağına kene yapıştığını farketti. Eşi Selma Güven ile bacağındaki keneyi çıkaran Özler Güven 3 gün sonra rahatsızlandı. Yüksek ateş şikayetiyle Cumhuriyet Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvuran Güven, burada KKKA hastalığı şüphesiyle enfeksiyon hastalıkları servisinde tedaviye alındı. İşsiz olduğu öğrenilen Güven, buradaki 3 gün süren müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Güven'in cenazesi özel ekipler tarafından yıkanıp ilaçlandıktan sonra yakınlarına teslim edildi.
CENAZE ARAÇTAN İNDİRİLMEDİ
Cenaze daha sonra Hafik Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile ilçeye götürüldü. Güven'in cenazesi KKKA hastalığının bulaşıcı olması nedeniyle araçtan indirilmedi. Cenaze aracı, Hacı İzzet Örnek Merkez Cami'nin önüne park edildikten sonra öğle namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Güven'in cenazesi daha sonra ilçe mezarlığına defnedildi. Yakınları, kene ısırmadan 5 gün önce Güven'in balık tutmak için ilçedeki gölete gittiğini ve kenenin bacağına burada yapışmış olabileceğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI