SİVAS Kongresi'nin 95'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında tarihi Kent Meydanı'nda Kitap Fuarı açıldı. Bu yıl 3'üncüsü açılan fuara 105 yayınevi katılırken, vatandaşlar kitaplara yoğun ilgi gösterdi.
Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi başta olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle 4 Eylül Sivas Kongresi yıldönümü etkinlikleri kapsamında hazırlanan Sivas Kitap Fuarı, tarihi kent meydanında açıldı. Fuarın açılışı, Sivas Valisi Alim Barut, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ve Sivas Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm tarafından gerçekleştirildi.
Açılışta konuşan Vali Barut, kitap fuarının her geçen yıl büyüdüğünü ve geliştiğini belirtti. Barut daha sonra kitabın insan hayatındaki yerine değinerek, "Biz bu fuarı kitabı sevdirmek, kitapla insan arasındaki ilişkileri daha iyi düzeye çıkarmak, Sivas'ın kültür hayatına hizmette bulunmak için yaptık. Dolayısıyla Sivaslı kardeşlerimiz buna ne kadar ilgi gösterirlerse bizde hizmeti iyi ifa etmiş olmanın hazzını duyacağız. Tabiki insanda bir kitaptır, dünyada bir kitaptır, kitapta bir dünyadır. Bunlar hep iç içe olaylar. İnsanlık tarihinin hiç bir döneminde kitapsız insan yaşamamıştır. Tabletlere yazılmış, yine insan ve kitap vardır. Deriye yazılmış, kitap ve insan vardır. Kağıda yazılmış, kitap ve insan vardır. Günümüzde de dijital ortamda, ilk çağlardaki tabletlerden şimdi yeni tabletlere geldik ve yine kitap var. Dolayısıyla insan hayatında kitap yadsınamaz. İnsanın kitapla olan beraberliği hiçbir zaman ayrı düşünülmesi mümkün olmayan bir durumdur." dedi. Konuşmaların ardından Vali Barut ve beraberendiler fuarı gezerek kitapları incelediler. 30 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında açık kalacak olan fuara 18 yazarın katılarak imza günleri düzenleyeceği ve uzmanlık alanlarıyla ilgili çeşitli söyleşiler gerçekleştireceği öğrenildi. Fuarda Murat Menteş, Balçiçek İlter, Erdal Demirkıran, Kahraman Tazeoğlu, Hayati İnanç, Mustafa Armağan gibi yazarlar okurlarıyla buluşacak.

FOTOĞRAFLI