SİVAS'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
8 Mart 1857'de ABD'nin New York kentindeki bir tekstil fabrikasında çıkan yangın sonucu çoğu kadın 129 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Kadınlar Günü ilan edilen gün, Sivas'ta da etkinliklerle kutlandı. Büyük Birlik Partisi Sivas Kadın Kolları kent meydanında kadınlara karanfil ve çeşitli kozmetik ürünleri hediye etti. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri de kent meydanına kurdukları stantta kadın hastalıklarına ilişkin kadınları bilgilendirerek çeşitli hediyeler verdi. Bazı sivil toplum kuruluşları ise yaptıkları açıklamalar ile kadınlar gününü kutladı.
Kent meydanında toplanan yaklaşık 75 kişilik grup adına açıklama yapan Memur-Sen Sivas Kadın Kolları Başkanı Fatma Kırıktaş, "Şiddetten, ayrımcılıktan, ikinci sınıf kabul edilmekten uzak, ümit dolu günler bekliyoruz. İnancımızdan, ırkımızdan, cinsiyetimizden ya da kılık kıyafetimizden dolayı dışlanmak istemiyoruz" dedi.
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Sivas Şubesi üyeleri ise AK Parti hükümetini eleştirerek kadın ölümlerine ve tecavüzlere tepki gösterdi.

GC(EA/AAA)(FOTOĞRAFLI)