CUMHURİYETİN kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü, Sivas'ta düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalara halk büyük ilgi gösterdi.
Sivas'taki kutlamalar Valilik binasında bayram tebriklerinin kabulü ile başladı. Ardından etkinlikler İnönü Bulvarı üzerindeki Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi önünde devam etti. Törene Vali Vekili Ömer Kalaylı, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün yanı sıra il protokolü ve askeri erkan katıldı. Havanın açık ve güneşli olması nedeni ile vatandaşlar da alanı doldurarak bayram törenlerini ilgiyle ve coşkuyla izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Cumhuriyet Bayramı nedeni ile düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere il protokolü tarafından ödülleri verildi. Halk oyunları ekibi ve ardından minik sporculardan oluşan Wushu takımı gösteri yaptı.
Daha sonra ise tören geçişi düzenlendi. Tören geçişine kentte bulunan okullar da öğrenciler ile katıldı. Yürüyüşe katılan öğrenciler arasında başörtüsü takanların da bulunduğu görüldü. Askeri personelin yanı sıra kısa süre önce kurulan Sivas Emniyet Müdürlüğü Atlı Polis Grup Amirliği ekipleri de tören geçişinde yer aldı. Katılanlar, askeri birlikleri alkışlarla izledi.