SİVAS'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kutlandı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları nedeniyle Sivas'ta Mevlana Caddesi trafiğe kapatıldı. Mevlana Caddesi'nin başlangıç noktası olan Ethembey Parkı önünde toplanan gruplar, polisin oluşturduğu güvenlik noktalarında aramadan geçerek kutlamaların yapıldığı alana alındı. 1 Mayıs etkinliklerine CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile partililer, EMEP ve BDP gibi siyasi partiler ile KESK'e bağlı sendikalar, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Halkevleri ile çeşitli gençlik kuruluşları ve sivil toplum örgütleri katıldı. Etkinliğe katılanların büyük bir çoğunluğunu ise üniversite öğrencileri oluşturdu.
Cadde boyunca döviz ve pankartlar eşliğinde yürüyerek slogan atan gruplar, miting alanında bir araya geldi. Etkinliğe katılanların bir kısmının işçi yeleği giyerek başlarına baret taktıkları görüldü. Mevlana Meydanı'nda yaklaşık bin kişinin katıldığı kutlama programında, çeşitli sivil toplum kuruluşları adına konuşmalar yapıldı. 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Önder Doğan şunları söyledi:
"Bizler emek, eşitlik, özgürlük, barış, adalet, bağımsızlık ve demokrasinin hakim olduğu, ancak ve ancak kendi ellerimizle kuracağımızı bildiğimiz başka bir dünya istiyoruz. Bizler bu ülkenin onurlu insanları, insanca yaşamak istiyoruz."
CHP Milletvekili Malik Ejdern Özdemir ise, "1 Mayıs, tarih boyunca bir yığın bedel ödeyerek kazandığımız hakların kutlandığı bir bayramdır. Diğer taraftan, bundan sonraki süreçte emek ve demokrasi için mücadele vereceğimiz alanların mücadele ortamlarıdır 1 Mayıs. O nedenle 1 Mayıs'ı sadece bayram olarak değil barış ve demokrasi adına bir mücadele günü olarak algılamamız gerekiyor" dedi.
Konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde halaylar çekildi
GC(EA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)