Gökhan CEYLAN- Fatih YILMAZ/ SİVAS-TOKAT, ()-SİVAS ve Tokat'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk anıtına çelenk sunuldu. 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programlarının Soma'daki maden ocağı faciası nedeniyle iptal edilmesiyle kentlerde sadece çelenk sunma töreni düzenlendi. Sivas'ta kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk sunum törenine protokol üyeleri katılmadı. Öğrenciler, sporcular ve antrenörlerin katıldığı programda, anıta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan İl Müdürü Salim Kılıç, "Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Tabi her sene coşkuyla kutluyorduk ama bu sene Soma'daki elim kaza sonucunda şehitlerimiz var. 300'ün üzerinde şehidimiz var. Bundan dolayı tüm Türkiye'de olduğu gibi Sivas'ta da törenler iptal etildi. Bize sadece 'sade bir tören yapın' diye talimat geldi. Bizde sadece sporcu öğrencilerimizle çelenk sunma töreni icra ettik. Milletimizin başı sağolsun" dedi.
TOKAT'TA DA BENZER PROGRAM
Tokat'ta bayram dolayısıyla çok sayıda öğrenci, öğretmen ve yetkililer sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Manisa'nın Soma ilçesinde 301 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciası dolayısıyla kutlama etkinliklerinin iptal ettiği program daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Programda konuşan İl Müdürü Çağlar, "19 Mayıs 1919'dan sonra 95 yıl sonra bugün ülke ve millet olarak ne yazık ki çok zorlu, çok acı ile karşı karşıyayız. Bugün bir taraftan Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını gururunu yaşarken diğer taraftan da Soma'da meydana gelen maden faciasının acısını yüreğimizde hissediyoruz" dedi. 
GC,FY(EA/AK)(FOTOĞRAFLI)