SİVAS Valisi Zübeyir Kemelek'in vefatı üzerine Bakanlar Kurulu Kararı ile Sivas Valiliği'ne atanan Alim Barut, bugün kente gelerek görevine başladı.
Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 21 Şubat günü karaciğer nakli yapıldıktan sonra yaşamını yitiren Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in yerine Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Sivas Valiliği'ne atanan merkez valisi Alim Barut bugün kente gelerek göreve başladı. Barut'u Valilik binası önünde Vali yardımcıları Ömer Kalaylı, Vefa Kaya, Mustafa Aktaş, Mustafa Aydın, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit ve daire müdürleri karşıladı. Valilik binasında basın açıklaması yapan Vali Alim Barut, "Zübeyir Kemelek valimiz çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Ondan sonra buraya gelmiş olmak, böyle bir acı durumdan sonra burada göreve başlamanın tabi ki bir burukluğu var. Kendisine tüm Sivas'a ve ailesine tekrar başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Buraya yaptığı hizmetleri unutmayacağız. Anısı hep yaşayacak. Takdiri ilahi onu aramızdan aldı. Bu burukluk ile burada göreve başlıyorum. Sivas ve Sivaslılar benim uzağımda değil. Sivas benim hayatımın önemli bir bölümünde mevcuttu. Biz de buraya çalışmak için geldik. Çalışacağız, problemleri teker teker çözmek için uğraşacağız" dedi.
Daha önce Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde kaymakamlık yaptığını belirten Vali Barut, "Bizi yönetenler takdir ettiler beni 33 yıl sonra tekrar Sivas'a bu görevi yapmak üzere, bu sorumluluğu taşımak üzere buraya gönderdiler. Sivas'la ilgili gerekli şeyleri biliyorum. Basın mensuplarından da destek bekliyorum. Eleştirilerin her zaman bende yeri vardır. Çünkü biliyorum ki eleştiriler bana yol gösterir" diye konuştu.
Vali Barut, daha sonra daire müdürleri ile toplantı yaparak kent hakkında bilgi aldı.

HY(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)