SİVAS Demokrasi Platformu üyeleri, '1 Eylül Dünya Barış Günü' nedeniyle kent meydanında yaptığı basın açıklamasında, "Barışın egemen olduğu bir dünya istiyoruz" dedi.

Eğitim-Sen binasında toplanan platform üyeleri, üzerinde 16 farklı dilde 'barış' yazan bir pankart açarak meşalelerle kent meydanına yürüdü. Burada yaklaşık 75 kişilik grup adına basın bildirisini okuyan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Tacettin Altuntaş, İsrail'e ve IŞİD örgütüne tepki göstererek, şu açıklamayı yaptı:

"Ortadoğu, emperyalist güçler tarafından desteklenen IŞİD çetesi ve sömürgeci zihniyet eliyle kan gölüne çevrilmiş durumda. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, IŞİD'in Rojova ve Şengal merkezli katliam eylemleri devam ederken, İsrail'in Filistin üzerindeki sömürgeci katliamının boyutları ateşkesten sonra daha da net bir biçimde görülmektedir. Türkiye'nin terörist örgüt demekten ısrarla imtina ettiği ve gerek insani gerekse de maddi olarka beslediği IŞİD çeteleri; Aleviler, Ezidiler, Süryaniler, Türkmen ve Kürtlerin yaşam alanlarını elinden alıp katlederken, kadınlara ise türlü işkence uygulayarak pazarlarda açık artırmayla satıyorlar. Gazze'de kendi topraklarında sömürge statüsünde yaşayan halk ise adeta soykırıma tabi tutuluyor. İsrail'in sivil gözetmeden 54 gün boyunca süren bombardımanının ardından 2 bin 114 Filistinli İsrail tarafından katledildi. Bütün bu kan deryası ve sömürü dalgası içinde, Ortadoğu'dan barış için yükselen mücadeleyle dayanışma kurduğumuzu belirterek, halkları; ırkçılığa, sömürüye ve cinayetçiliğe karşı, farklı inanç ve kimliklere karşı bir arada yaşamanın mümkün olduğunu göstererek dayanışmaya çağırıyoruz. Yetkilileri ise kalıcı barış sağlamak için gerekli önlem ve yükümlülükleri almaya davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI