Turan KOYUNCU/SİİRT, () - SİİRT'in Şirvan İlçesi'nde, Cellek ile Ödümlü ailelerinin çocukları arasında dün başlayan ve bugün büyüklerin de katılımıyla devam eden kavgada Mehmet Uğur hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.
Şirvan İlçesi'nde dün akşam henüz belirlenemeyen bir sebeple Cellek ve Ödümlü ailelerinin çocukları arasında tartışma çıktı. Daha sonra büyüklerin de araya girmesiyle birlikte kavga çıktı. Ancak çevredekilerin araya girmesiyle kavga büyümeden önlendi.
Bugün saat 15.00 sıralarında Şirvan İlçe merkezinde karşılaşan Cellek ve Ödümlü aileleri fertleri yine tartışmaya başladı. Kısa sürede taşlı sopaya dönüşen kavgada, her iki aileden 21 kişi yaralandı. Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Mehmet Uğur, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
AK Partili Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek'in yakınlarının da aralarında bulunduğu yaralılar, Siirt Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Siirt Devlet Hastanesi acil servisi önünde bugün akşam saatlerinde karşı karşıya gelen her iki aileye mensup kişilerin sözlü tartışmaları kısa süre sonra kavgaya dönüştü. Hastanede sıkı güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi, kavgaya müdahale ederek büyümesini önledi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.