ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan ve tekvandoda birçok uluslararası şampiyonada altın madalya kazanan Pınar Demiray, kentte yılın öğretmeni seçildi. Demiray, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya’da düzenleyeceği programda ödülünü alacak.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde düzenlenen ve her ili temsilen bir öğretmenin katıldığı davete bu yıl Cudi Dağı eteklerinde bulunan Çukurca Köyü İlköğretim Okulu'nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Pınar Demiray katılacak.
Ulusalararası müsabakalarda büyük başarılar elde eden Demiray’ın öğrencileri ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli organizasyonlarda derece aldı. Global Tekvando Federasyonu tarafından 5-9 Mayıs 2014 tarihlerinde Rusya'nın St. Petersburg şehrinde yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Pınar Demiray, kendisini yılın öğretmeni seçilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Şırnak'ı temsil etmekten gurur duyduğunu ifade eden Demiray, "Şırnak'ı Ankara’da en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım. Şırnak bölgesinde görev yaptığım süre içerisinde iki sefer dünya şampiyonluğu kazandım. Güney Kore'de müsabakalara Türkiye adına katıldım ve altın madalya kazandım. Ayrıca Kıbrıs'ta yapılan müsabakalarda da altın madalya kazandım. Bütün bu başarıları Şırnak'taki Cudi Dağı'nın eteğinde bulunan Çukurca İlköğretim Okulu'nda görev yaparken kazandım. Bu başarılar sonucunda çok güzel duygular yaşadım. Buradaki imkansızlıklara rağmen bu başarıları getiriyorum ancak bana destek sağlansa daha büyük başarılar elde edeceğim" dedi.
Şırnak'ta yılın öğretmeni seçilen Pınar Demiray, 24 Kasım günü Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vereceği resepsiyona katılmak için Ankara’ya hareket etti.