ŞIRNAK'ta kurulması planlanan termik santrale tepki gösteren bir grup, oturma eylemi yaptı.
Şırnak'ın merkez Avgamasya mevkiinde kurulması planlanan termik santrale karşı çıkan aralarında Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltan, İHD temsilcileri ve çevrecilerin bulunduğu yaklaşık 100 kişi, protestoda bulundu. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve 'Termik santraline hayır, Şırnak temizdir temiz kalacak' yazılı pankart açan grup adına Şırnak Çevre Platformu Sözcüsü Müslüm Tatar, bir açıklama yaptı.
Termik santrale karşı bir araya geldiklerini söyleyen Tatar, "Uzun bir süre biz faaliyetlerimize ara vermiştik ancak sermaye güçleri faaliyetlerine ara vermemişlerdi. 10 aya yakın Çinli işçilerin kömür sahasına gelerek fizibilite çalışmalarını yürüttüğünü ilişkin haberler almaktayız. Bu hususlar göstermektedir ki, termik santral yapımında vazgeçilmemiş aksine son günlerde bu çalışmalara hız verilmiştir. Şimdiye kadar basın açıklamaları ve imza kampanyası şeklinde devam eden eylemlerimiz termik santralin yapımı düşünülen Avgamasya sahasında bir nöbet çadırı kurmak olacaktır. Termik santralin yapımını üstlenen firmanın genel merkezine santralin yapımını izni vermeyeceğimizi belirten bir mektup kampanyamızda bugün itibariyle başlatıyoruz. Çevre için, sağlık için, ne pahasına olursa olsun termik santralin yapımına izin vermeyeceğiz. Sermayedarların enerji cenneti olarak görülen Şırnak'ın zehir bataklığına çevrilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Grup daha sonra 'Termik santral istemiyoruz',' Şırnak temizdir, temiz kalacak' sloganları atarak 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.