Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK'ta, Trafik Haftası nedeniyle polis, jandarma ve zabıta birlikte durdurdukları araçların sürücülerine kemer takmaları konusunda uyararak karanfil ve şeker dağıttı.
Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Şırnak'ta D-400 karayolu ile Cumhuriyet Meydanı'nda BDP'li belediyenin zabıta ekipleri, jandarma ve polis ile birlikte yolda uygulama yaparak araçları durdurdu. Kemer takmayan sürücüleri uyaran polis, jandarma ve zabıta ekipleri kendilerine karanfil ve şeker dağıttı. Jandarma trafik ekibinden Hasan Doğan, tüm yurt genelinde olduğu gibi Şırnak'ta da trafik haftasını kutladıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Bu nedenle burada emniyetteki görevli arkadaşlarımızla birlikte ortak bir uygulama yapmak istedik. Vatandaşlarımızın trafik güvenliği açısından can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla her türlü göreve her zaman her yerde hazır bir şekilde bulunuyoruz."
Trafik polisi Mehmet Altuğ ise, Trafik haftası dolayısıyla herkesin trafik haftasını kutladıklarını belirtirken, sürücülerden trafik kurallarına uymalarını, aşırı hızlı araç kullanmalarını istedi.
Belediye zabıta ekibinden Ramazan Bayat da, bütün şoförlerden duyarlı olmalarını istedikmlerini belirterek, "Bugün polis arkadaşlarla birlikte çalışma yapıyoruz. Her zaman trafik polisi arkadaşları ile beraber işlerimizi yapıyoruz. Yani trafik konularında" dedi. Sürücüler ise, Şırnak'ta polis, jandarma ve Zabıta ekiplerinin trafik haftası kapsamında birlikte çalışmalarından mutlu olduklarını söyledi.

EK(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)