ŞIRNAK'ta, üniversite öğrencilerinin kaldığı özel bir öğrenci yurduna dün akşam bir grup tarafından taşlı ve molotof kokteylli saldırıda bulunuldu. Camları kırılan yurtta inceleme yapan Vali Hasan İpek, birkaç gün içinde saldırıyı yapanları bularak adli makamların karşısına çıkaracaklarını söyledi. 
Yeşilyurt mahallesinde dün saat 23.00 sıralarında korsan gösteri yapan 30 kişilik bir grup, mahallede bulunan ve 75 üniversite öğrencisinin kaldığı Özel Dicle Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu'na taş ve molotof kokteyli ile saldırdı. Saldırıda yurdun camları kırılırken, polisin olay yerine gelmesi ile göstericiler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Olay yerine gelen Şırnak Valisi Hasan İpek ve kentte bulunan TBMM Çözüm Komisyonu üyelerinden milletvekilleri Mehmet Metiner ile Süleyman Hamzaoğulları öğrencilere geçmiş olsun dileklerini iletti. 
Burada konuşan Vali İpek, Şırnak halkının çocuklarını alıp akşam sokağa çıkacağı günlerin de geleceğini ifade ederek, "Biz devlet olarak Şırnak halkının mutluluğunu sağlamakla görevliyiz ve bununla ilgili çaba sarf ediyoruz. Şu anda Şırnak halkı sonuna kadar bizlere destek veriyor. Bizde inşallah birkaç gün içerisinde bu işleri yapanları adli mercilerin karşısına çıkaracaz. Buradaki arkadaşlarımı ben tekrardan söz veriyorum, kesinlikle onların yanına kalmayacak bir şekilde onları tespit edip ve adliyenin önüne çıkaracağız"dedi.
HAMZAOĞLULARI: YÜZDE 5'LİK KESİM SÜRECİN DEVAMINI İSTEMİYOR
TBMM Çözüm Komisyonu üyesi Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ise, çözüm sürecine Doğu ve Güneydoğu bölgesinde halkın yüzde 95'in desteği olduğunu ifade ederek, "Bir yüzde 5'lik kesim var ki bu çözüm sürecinin devam etmesini istemiyor. Normalleşeme dediğimiz insanların evden çıkarken eve dönerken korku yaşamadığı, akşam eve giderken de yarın kepenkler kapatılacak mı, kapatılmayacak mı, sürecin devamı açısından, herkesin normalleşmesi açısından çocuğunu çocuğunu okula göndermesi açısından bu sürecin devam etmesi açısından artık herkes değil elini, vücudunu taşın altına koyması gerekiyor"diye konuştu.
METİNER:  ŞİDDET POLİTİKASINDAN ÇIKILMALI
Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de, AK Parti hükümeti olarak çözüm sürecini başarıyla devam etmesine inandıklarını, PKK örgütü ve yanlıların şiddetine rağmen çözüm sürecinden kararlı olduklarını söyledi. Oluşturdukları bu güzel iklimin kimse tarafından bozulmasını istemediklerini söyleyen Metiner, "Eğer PKK, Öcalan'nın da talimatlarını uygun  bir biçimde silahlı güçlerin bütünüyle sınır dışına çekseydi bundan sonra silahlı mücadeleyi sürdürmeyeceğini ilan etmiş olsaydı Terörle Mücadele Yasası'nda ve başka yasalarda da gereken her şey yapılırdı. Birinci aşamayı kendileri söz verdikleri halde tanımadılar. Çünkü yaklaşan seçimler nedeniyle hem silahlı güçlerini sınır dışına çekmediler şimdi de bu silahlı güçlerini Kürt halkının siyasal tercihlerini vatandaşın tercih unsuru şantaj olarak kullanıyorlar. BDP gerçekten demokrasi ve barış konusunda samimi ise Kandil'i bu şiddet politikasından çıkarmalıdır. BDP Öcalan'nın 21 Mart Nevruzu'nda dekorasyonuna uygun bir şekilde hareket etmelidir"dedi.