ŞIRNAK'ın merkez Balveren Beldesi'nde elektrik kesintilerine tepki gösteren bir grup belde sakini, protesto gösterisi yaptı. 33 saat elektriksiz kalan belde sakinleri, yürüyüş düzenleyerek, elektrik trafosu altında basında basın açıklaması yaptı.
Şırnak DEDAŞ'ın 15 Kasım günü öğle saatlerinde elektiriklerini kestiği Balveren Beldesi'ne 33 saatten bu yana elektrik verilemiyor. Yaklaşık 4 bin nüfuslu ilçe sakinleri, bu durumu protesto için dün akşam, yürüyüş düzenledi. Belde merkezindeki meydanda bulunan elektrik trafosuna kadar yürüyen yaklaşık 500 kişi, sık sık, 'Elektrik hakkımız, söke söke alırız' diye slogan attı.
Belde sakinleri adına konuşan Ahmet Bayram, Balveren'e 33 satten bu yana elektrik verilmediğini belirterek, okula giden çocukların mum ışığında ders çalışmak zorunda kaldığını söyledi. Yasal ve hukuk çerçevesinde haklarını arayacaklarını anlatan Bayram, beldede içerisinde abonesiz ev olmadığını, her ay DEDAŞ'a düzenli olarak elektrik faturalarını ödemelerine rağmen kesintilere maruz kaldıklarını söyledi. Bayram, şöyle dedi:
"Yeni uygulama geldiği için belde içerisinde 60-70 evin saatleri dışarı alındı. Bir belde sakininin elektronik eşyaları bu yeni uygulama nedeniyle yanmış. Bu uygulamayı kabul etmiyoruz. 15 Kasım tarihinde, saat 12.05'te DEDAŞ ekibi tarafından beldemizin elektriği kesildi. Kimseye danışmadan, haber verilmeden kesildi. Beldenin elektrik altyapısı uygun değildir. Beldemizin içerisinden geçen yüksek gerilim hatlarında belde halkı para almamaktadır. Belde halkı olarak meşru hakkımızı istiyoruz. Çocuklarımızın eğitimi aksamaktadır. Başbakan ve yetkili tüm mercilere sesleniyorum bize sahip çıkın."
Okula giden ve mum ışığında ders çalışmak zorunda kalan çocuklar, "Karanlıkta ders çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi.