ŞIRNAK'ta toplanan yaklaşık 300 kadar BDP'li, Nusaybin İlçesi'nde Suriye sınırına duvar inşaatını protesto etti. BDP İl Başkanı Baki Katar, duvarı yıkmak için 7 Kasım tarihinde Nusaybin'e gideceklerini söyledi.
BDP il binası önünde toplanan partililer, sloganlarla Gazi Caddesi'nden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi. 'Utanç duvarına karşı direnişteyiz' pankartı açan partililere hitap eden BDP İl Başkanı Baki Katar, şunları söyledi:
"Ortadoğu halklarının bir arada yaşayabileceği bir sürecin inşası çabası güdülürken, buna zemin hazırlama çabası ortaya konulurken, hemen yanı başımızda Rojava'da, sınırda adeta Berlin utanç duvarı gibi bir utanç duvarı inşa ediliyor. Bunu bütün dünya bilinmelidir ki sınırda örülen duvar, Kürtlerin kaderi üzerine inşa edilecek bir duvardır. Suriye sınırına inşa edilmek istenen duvara biz müsaade etmeyeceğiz, yıkacağız, yıktıracağız."
BDP İl Başkanı Baki Katar, Nusaybin Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan'ın sınırda ölüm orucu ve oturma eylemini sürdürdüğünü hatırlattı. Bu konuşmanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan BDP'liler daha sonra dağıldı.