ŞANTİYESİ BASILAN İŞADAMI OLAYI KINADI
Şırnak'ta yol yapım işini üstlenen firmanın Muşlu sahibi Atila Bilgin, araçlarının yakılmasını kınayarak, "Buna rağmen barışı istiyorum" dedi. Kendisinin de Muşlu ve Kürt olduğunu belirten Bilgin, Van ve Şırnak'ı birbirine bağlayacak modern bir İpek Yolu yaptıklarını, ancak buna müsaade etmeyenlerin olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:
"Şu anda Şırnak'ı, Van'a bağlayan mevcut yol 7-8 saat sürmektedir. Bu yol bittiği takdirde, 2.5 saate inecek bir yol inşa ediyoruz. Van tarafındaki sınır kapısı ile Şırnak tarafındaki Habur Sınır Kapısı'nı birleştirecek olan, güncel, modern İpek Yolu diyebileceğimiz bir yol inşa etmeye gayret gösteriyoruz. Bu yol Şırnak için, yöremiz için 50-60 fabrikadan çok daha önemli bir yol fonksiyonuna sahip. Ben kendim de Kürdüm ve de Muşluyum. Eğer ben İstanbullu bir işadamı olsaydım, gelip burada bu risklere girmezdim. Bu yörenin insanı olarak, benim ile beraber yaklaşık 150-200 kişi ekmek kazanıyor bu işten. Bu açıdan, bu yapılanı büyük bir haksızlık olarak görüyorum ve kınıyorum ve halkımızın da bu işin bilincinde olmasını istiyorum. Allah kabul etmesin diyorum. Daha önce de dediğim gibi bu birkaç seferdir oluyor, bunu şiddetle kınıyoruz. Bunu doğru bulmuyoruz, buna rağmen biz yine barış sürecinin devam etmesinden yanayız. Bir an önce bu kanın durmasını istiyoruz."
MAĞDUR OLAN ŞIRNAK HALKI
Firma yöneticisi Nurettin Dicle ise, dün yaşanan olayın çalışmaları önemli ölçüde aksamasına yol açacağını belirterek, "Bu yolun asıl amacı Gürbulak sınır kapısından gelen araç ve TIR akışını, buradan Habur Sınır Kapısın'a bağlamaktır. Şırnak'a bu bağlamda ekonomik katkı sağlayacaktır. Bu durumda mağdur olan Şırnak halkıdır. Çünkü kör bir noktada kalan Şırnak'ın hiçbir yerle bağlantısı yok. Tek bağlantısı Şırnak-Van yoludur. Bu da maalesef çalışmalarımıza büyük bir sekte vurmuştur. Burada 150-200 kişiye yakın insan çalışıyor. Bunların büyük bir kısmı operatör, idari personel; büyük bir kısmı da Şırnaklı. Yani Şırnaklılar burada çoluk çocuğunun geçimini sağlıyor. Buradan çocuklarına nafaka götürüyor, çocuklarını okutuyor, şehrin gelişmesine ve aydınlanmasına vesile olan bir yatırım aynı zamanda" dedi.