ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı 5 bin nüfuslu Ayvalık Köyü'nde, 2 yıl önce eski cami yıktırarak yerine yeni bir cami yaptırmak isteyen köylüler, maddi yetersizlikler yüzünden camiyi bir türlü tamamlayamadı. Bu yüzden 2 yıldan beri toplu cuma namazı kılamayan köylüler, yarıda kalan cami inşaatını tamamlamak için devlet yetkililerinden yardım istedi.
Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı 5 bin nüfuslu Ayvalık Köyü'ndeki eski cami, köy meclisi ve Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın aldığı kararla yıktırılarak, yerine yeni cami yaptırılmak istendi. O günden beri toplu olarak cuma namazı kılamayan köylü, ekonomik  yetersizlik nedeniyle yeni cami inşaatını da tamamlayamadı. Köylüler, cami inşaatının tamamlanması için devlet yetkililerinden yardım istedi.
'30 YILDIR DEVLETLE BERABERİZ'
Ayvalık Köyü'nde yaşayan ve onbinlerce üyesi bulunan Jirki Aşireti'nin lideri Tahir Adıyaman, köy korucusu olarak 30 yıldan beri devletle birlikte olduklarını hatırlatarak şöyle dedi:
"30 senedir biz devletle beraberiz. Köyde 5 bin nüfusumuz var. Daha önceden bizim bir camimiz vardı. Camimiz küçüktü, bu yüzden yıktık, yeni ve büyük bir cami yapmak istedik. O gün bu gündür gücümüz yetmiyor. Köylümüz, halkımız bize yardım etti ama devlet yardım yetmedi. Vali de bize bir sefer yardımcı oldu. Biz çok mağdur olduk camimiz öyle kaldı. Türkiye Cumhuriyeti'ne sesleniyorum; Allah rızası için bizlere yardımcı olun."
Ayvalık Köyü Muhtarı Hüseyin Adıyaman da, 2 dönemden beri muhtarlık yaptığını belirterek, camiyi tamamlama konusunda çaresiz kaldıklarını, devlet ve hayırsever vatandaşların yardımını beklediklerini söyledi.
Ayvalık Köyü sakinlerinden Übeydullah Uce ise, toplu kılınan cuma namazlarının sevabının farklı olduğunu kaydederek, devlet yetkilileri ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini ifade etti.