Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK Mesleki Eğitim Merkezi, çırak, kalfa ve usta yetiştirme kursuna giden genç kızlar, merkeze bağlı Kaymakam Çeşmesi Köyü'ne giderek, daha önce hiç kuaförde saç kestirmeyen kızların saçlarını keserek, bakımını yaptı.
Şırnak Mesleki Eğitim Merkezi kursiyerleri, sosyal faaliyet kapsamında bugün merkeze bağlı Kaymakam Çeşmesi Köyü'ne giderek, köylü kızların saçlarını keserek, bakımını yaptı. Köy okulunda köylü genç kız ve erkek öğrencilerle bir araya gelen kursiyerler, daha önce hiç kuaföre gitmeyen köylü kızlarla yakından ilgilendi. İlk kez  saç bakımı kuaför ustaları tarafında yapılan kız öğrenciler, çok mutlu olduklarını belirterek, bu durumdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Okul Müdürü Muhammet Bayram, kız ve erkek öğrencilere yönelik bu organizasyonun takdir edilecek bir faaliyet olduğunu belirterek, "Bu bağlamda kuaför, öğrencilerimizi uygulama alanında, uygulama sahasında köy çocuklarını, özellikle seçerek tıraşlarını sağlamaya çalışıyoruz. Hiç kuaför görmemiş çocuklar nihayetinde kuaför gördü. Gerek kız, gerek erkek çocukların tıraşlarını yapacağız. Bu bağlamda da öğrencilerimizin deneyimlerini görmüş olacağız" dedi.
Kurs Öğretmeni Emine Yılmaz, mesleki eğitim merkezi olarak, sosyal faaliyet kapsamında hiç kuaför görmemiş kız ve erkek öğrencilere ulaştıklarını ifade ederek, "Şu anki projemiz, kuaföre gitmemiş köydeki öğrenciler, köydeki genç kız ve erkekleri, kuaför ile buluşturmayı hedefliyorduk. Bu kapsamda köye geldik. Çok güzel oldu" dedi.
İlk kez kuaför gören kız ve erkek öğrenciler de saç bakımlarını yapanlara teşekkür etti.

EK(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)