Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK,()-ŞIRNAK Valisi Hasan İpek, Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı'nda ikinciliği elde eden Cizre Fen Lisesi öğrencisi Miryem Bayram'ı altın ile ödüllendirdi. İpek, "İlimiz son zamanlarda terör ile değil böyle güzel faaliyetlerle anılıyor. Şırnak Valisi olarak bundan büyük gurur duyuyorum" dedi.
Cizre Fen Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Meryem Bayram, Gürcistan'nın Başkenti Tiflis'te bu yıl 8'incisi düzenlenen AB onaylı Uluslararası Genç Mucitler Proje Olimpiyatı'nda kimya alanında İngilizce olarak sunduğu "Polimerlerin doğada çözünme süresini düşürmek için alternatif bir yöntem" projesi ile ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Uludere İlçesi Ballı Ortaokulu öğrencisi Zeynep Kaya ise matematik alanında, 2014 yılı 'Bu benim eserim' proje yarışmasında "2 sayısının büyük kuvvetlerini pratik yolla hesaplama' projesi ile Türkiye birincisi oldu.
Ayrıca 45'inci ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projesi yarışmasında kimya alanında Cizre Fen Lisesi öğrencilerinden Berfin Ataman ve Asiye Yeşilmen TÜBİTAK teşvik ödülü aldılar.
Vali Hasan İpek, dünya ikincisi olan Cizre Fen Lisesi öğrencisi Meryem Bayram ve matematik alanında ortaya koyduğu proje ile Türkiye birincisi olan Uludere Ballı Ortaokulu'ndan Zeynep Kaya'yı altın ile ödüllendirdi. Öğrencileri tebrik ettiğini söyleyen İpek, "Çok mutlu oldum. Bu hedef onlar için yeterli olmayacak, sürekli kendilerini yenileyecekler ve sürekli daha iyiye ulaşmayı kendilerine hedef edinecekler. Onlara tavsiyem bu oldu. İlimiz son zamanlarda terör ile değil böyle güzel faaliyetlerle anılıyor. Şırnak Valisi olarak bundan büyük gurur duyuyorum. Geçtiğimiz günlerde yine bir öğrencimiz Türkiye Engelli Atletizm Şampiyonası'nda birinci oldu. Çözüm sürecinin bize getirdiği bu avantajları Şırnaklılar olarak gayet iyi değerlendiriyoruz. Bu anlamda bize verdiği bu imkanlardan ve çözüm sürecini sağladığından dolayı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Şırnak Valiliği ve Milli Eğitimi olarak, sporda, eğitimde, sağlıkta iyi şeyler yapmayı hedefliyoruz. Ben kızlarımı ve ailelerini, Milli Eğitim Müdürümüzü ve öğretmenlerimizi tekrar tebrik ediyorum" dedi.


EK(GG/AK) (FOTOĞRAFLI)