ŞIRNAK Valisi Hasan İpek, Silopi ilçesine bağlı beldelerde yaptığı inceleme sırasında Silopi Kaymakamlığı ve BDP'li Silopi Belediyesi'ni ziyaret etti.
Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta ile birlikte Silopi ilçesine geldi. İlk olarak esnaf ziyareti gerçekleştiren Vali İpek’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Fotoğrafçı dükkanı önüne gelen İpek, tokalaştığı işyeri sahibinin kolundan çekerek, "Gel bak resmimizi çeksinler, sen fotoğrafçısın" dedi. Gülümseten diyalog sonrası esnaf da İpek’i içeri davet ederek çay ikramında bulunmak istedi. Tokalaşmak için sıraya giren kuyumcu esnafı da İpek’ten çevre yolunun bitirilmesi için ricada bulundu.
Vali ipek, daha sonra Silopi Kaymakamı Suat Demirci'yi ziyaretinde, Silopi Belediye Başkanvekili Abdulkerim Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zeki Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Haşim Haşimoğlu, kurum amirleri ve kaymakamlık personeli tarafından kaymakamlık bahçesinde karşılandı. Kaymakam Demirci ile makamında bir süre sohbet eden İpek, Demirci’ye beraberinde getirdiği Nuh’un gemisi maketini hediye etti.
12 YILDA İLK ZİYARET
Vali İpek, daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Emin Aydın’ı ziyaret ettikten sonra BDP'li Belediye Başkanlığı'na geçti. 12 yıldır vali düzeyinde bir devlet görevlisinin ziyaret etmediği belediye bahçesinde, Silopi Belediye Başkan Vekili Abdulkerim Sönmez ve meclis üyeleri tarafından kapıda karşılanan İpek, daha sonra başkanlık makamına geçti. Bir süre yapılan görüşme sonrası çıkışta açıklama yapan İpek, "Böylelikle Şırnak’ın tüm ilçelerini gezmiş olduk. Arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Belediye hizmetleri hakkında bilgi alıyoruz. Kaymakamlığı ziyaret ettik. Arkadaşlardan Silopi’nin problemleri ile ilgili konuları konuştuk. Onların fikirlerini aldık. İnşallah biz de elimizden gelen yardımı yapacağız" dedi.
TERMİK SANTRALE İNŞAATINA HELİKOPTERLE GİTTİ  
Buradan Silopi 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na geçen Vali Hasan İpek, helikopter ile Cudi Dağı eteklerinde bulunan termik santral inşaatına gitti. Santral Müdürü Serdar Tarhan tarafından karşılanan İpek’e slayt eşliğinde brifing verildi. Vali İpek, santralin hemen yanında bulunan Park Elektrik Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile de kısa bir süre görüştü. Daha sonra Çalışkan ve Görümlü belde belediyelerini de ziyaret eden İpek ve beraberindekiler Şırnak’a döndü.