ŞIRNAK Valisi Hasan İpek, bölge insanı ile daha iyi iletişim kurabilmek için Kürtçe öğrenmeye başladığını söyledi.
Bölge halkıyla daha iyi diyalog kurabilmek için Kürtçeyi öğrenmeye karar verdiğini belirten Vali Hasan İpek, Ağrılı bir arkadaşının hediye ettiği Kürtçe gramer kitabıyla çalıştığını, TRT 6'yı izleyerek, öğrendiklerini pekiştirdiğini anlattı. Çözüm süreci ile bölgedeki yakınlaşmanın daha da çoğaldığını ifade eden Vali İpek, şunları söyledi:
"Kürtçe anadilde eğitim, Türkiye'de ilk defa Şırnak'ta başlatılacak. Bizim özel bir okulumuz bu konuda çok ciddi hazırlıklar içinde. Artık Kürtçenin her yerde konuşulması sebebiyle iletişime geçmemiz lazım. Ama bazen burada gerçekten de zorunlu hale geliyor. Burada insanlarla iletişim kurabilmek için, özelikle yaşlılarla camiye gittiğimizde iletişim sağlayabilmemiz için, Kürtçeyi çok iyi derecede öğrenmemiz lazım."
TRT 6 FAYDALI
İlin valisi olarak en önemli görevlerinden birinin vatandaşlarla iletişime geçmek olduğuna dikkat çeken Vali Hasan İpek, "Onun için de Kürtçeyi iyi bir şekilde öğrenmem gerekiyor. TRT 6'yı da sık sık izliyorum, bölgede de inanılmaz faydası var. TRT 6 ile, ulaşılamayan insanlara devlet olarak ulaştık. Doğrusu çok önemli bir şey. Biz vatandaşlarımızın her bölümüne böylece ulaşmış oluyoruz" diye konuştu.