Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK Valisi Hasan İpek, 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda devir-teslim töreni öncesi düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün yarattığı rahatsızlık nedeniyle Dohuk kentinde 700 bin kişinin yerinden edildiğini belirterek, "Dohuk vilayeti ve Zaho çevresinde 40 bin Ezidi var. Bunlar açlıkla mücadele ediyor. Türkiye'ye gelmek isteyen 7 bin insan var" dedi.
Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda, devir- teslim töreni öncesi bugün düzenlenen veda resepsiyonuna, Vali Hasan İpek, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, görevi sona eren Tümgeneral Ali Doğan İnce ve görevi ondan devralacak Tuğgeneral Abdullah Baysar ile birlikte çok sayıda kişi katıldı.
Görevi sona eren Tümgeneral Ali Doğan İnce, görevi süresinde kendisine yardımcı olan başta Vali Hasan İpek olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti. Vali Hasan İpek de yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik üzerinde durarak, şöyle dedi:
"Benim burada gördüğüm kadarıyla Şırnaklılar, hangi görüşten olursa olsun, ne yaparsa yapsın, 'Biz Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte olmak istiyoruz, Türk Bayrağının altında yaşamak istiyoruz' diyorlar. Bunun için hepinizi tebrik ediyorum, hepinizi kutluyorum. Hepinizi Türkiye Cumhuriyeti adına ve Şırnak Valiliği adına tebrik ediyor ve kucaklıyorum."
"DOHUK'TA 700 BİN KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ"
Önceki gün Kuzey Irak'a giderek Dohuk Valisi ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlatan Vali İpek, şunları söyledi:
"Önceki gün Dohuk Valisi ile beraberdim. Sadece Dohuk Valiliği sınırları içinde 700 bin, yerinden edilmiş insan var. Bunların içinde Araplar var, Türkmenler var, Kürtler var, Ezidiler var, hepsi var. Dohuk ve Zaho çevresinde 40 bin Ezidi var. Bunlar açlıkla mücadele ediyorlar. IŞİD'in şerrinden kaçtılar. Yollarda Türkiye'ye girmek isteyen 7 bin tane insan var. Şu anda ilimizde de yaklaşık 2 binin üzerinde bir şekilde kaçak girmiş Ezidi var. Böyle bir coğrafya. İşte onların verdiği karar bu. Şırnaklılar'ın Cizreliler'in verdiği karar bu. Allaha şükür, biz ne yapıyoruz? Biz de onlara her gün ekmek, su, süt, Şırnak olarak gönderiyoruz." 
Vali Hasan İpek, program sonunda görev yerleri değişen komutanlar Tümgeneral Ali Doğan İnce, Tuğgeneral Aytekin Şahin, Tuğgeneral Lütfi İhsan Yanıkoğlu, Tuğgeneral Kemal Cüştan ve Tuğgeneral Erhan Sipahioğlu'nu, 'Takdir Belgesi' ile taltif edip Şırnak'ın simgesi Hz. Nuh'un gemisinin el yapımı maketini hediye etti.

FOTOĞRAFLI