Sebile ÇETİN/ BURSA, () - BURSA'da yaşayan Ulaş Cankurt, eşi Melike ve kendi adını verdiği 7 aylık çocukları Ulaş ile birlikte, son bir yılda 45 kişilik sirk ekibiyle 12 kentte toplam 1 milyon kişiye gösteri yaptı. Çocukları Ulaş'ın, turne sırasında dünyaya geldiğini söyleyen Ulaş Cankurt, "Oğlumuzu 5 aylıkken sahneye çıkarmaya başladık. Seyircilere alkış yaptırıyor, ipe tutunup asılı kalıyor. El üstünde denge gösterileri gerçekleştiriyor. Çok ilgi görüyor. Kendisi şu an dünyanın en küçük sirk akrobatı" dedi.
Bursa’da 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında sezonun son gösterisini yapacak olan ‘Türkiye Sirki' bu yıl içersinde 12 kentte 1 milyon kişiye gösteri yaptı. Sahibi olduğu hayvansız sirkte, ‘Komedya’ adlı gösterilerini, 150 ton ağırlığında 3 bin seyirci kapasiteli çadırda, 45 kişilik ekiple gerçekleştiren Ulaş Cankurt'a, eşi Melike ile turneler sırasında yedi ay önce dünyaya gelen kendi adını verdiği oğlu Ulaş da eşlik ediyor. Akrobatlar, ilginç gösteriler sunan sirk sanatçıları ile karavanda büyüyen Ulaş, denge gösterileri ile izleyenlerin ilgisini çekiyor.
Eşiyle birlikte 4 yıldır gösteri yaptıklarını söyleyen Ulaş Cankurt, "Oğlumun da aramıza katılmasıyla artık aile boyu sirkçiyiz. Karavanlarda yaşamak ve sirk hayatı muhteşem. Oğlumuz bizimle birlikte sirkte 5 aylıkken görev almaya başladı. Sahneye çıkıp seyircilere alkış yaptırıyor, ipe tutunup asılı kalıyor. El üstünde denge gösterileri gerçekleştiriyor. Sanatçılarımız gösterilerinden daha çok ilgi çekiyor. Sirkin yıldızı oldu. Şu an dünyanın en küçük sirk akrobatı oldu" diye konuştu.
“150 TON AĞIRLIĞINDAKİ ÇADIR HER HAFTA KURULUYOR"
Sahibi oldukları çadırın, Avrupa'nın en büyük 5 çadırından biri olduğunu söyleyen Ulaş Cankurt, “Ekibimizin büyük bölümü, Gürcistan, Ukrayna, Rusya, Fas, Kırgızistan, Özbekistan, Moğolistan uyruklu insanlardan oluşuyor. Farklı ülkelerden insanlar bir araya gelip güç, denge, hava, sihirbazlık, palyaço, jimnastik gösterileri yapıyor. Ufak gösterilerle başlamıştık. Bu gün 10 TIR, karavanlar ile 150 ton ağırlığındaki 3 bin kişilik çadırımız 1 yılda 1 milyon seyirciye gösteri yaptık" dedi.
“HAMİLEYKEN GÖSTERİLERE ÇIKTIM"
Türkiye Sirki Genel Koordinatörü Melike Cankurt, çocuklarının kendilerine ayak uyduruğunu ve gösterilerden mutlu olduğunu söyleyerek, kendisinin de hamileyken ve doğumdan sonra gösterilere çıktığını kaydetti. Her yıl farklı gösteriler yaptıklarını dile getiren Cankurt, sanatçı kadrolarının 6 ayda bir değiştiğini dile getirdi. Yaz aylarında gösterilerin olmadığını belirten Melike Cankurt, dünyada tanınır hale gelen sirkte çalışmak için yoğun bir başvuru olduğunu ifade etti. Cankurt, artık sirklerinde hayvan gösterileri olmadığı için de ilgi çektiklerini de sözlerine ekledi.

SÇ(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)