İbrahim ASLAN/BOYABAT (Sinop), () - SİNOP'un Boyabat İlçesi'ne bağlı Aşağı Seyrikcek Köyü'nde evleri yanan aileler konteynerlere yerleştiriliyor.
Boyabat'a 45 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağı Seyrikcek Köyü'nde İbrahim Kaymaz'a ait boş evde geçen cumartesi gecesi çıkan yangın, kısa sürede yakındaki evlere de sıçradı. Evlerin çoğunun boş olduğu köydeki yangına Boyabat ve Çorum'un Kargı İlçesi'nden gelen itfaiye ekipleriyle Boyabat Orman İşletmesi ekiplerinin müdahale etti. Aralarında ailelerin oturduğu 4 evin de bulunduğu toplam 28 ev yandı.
KONTEYNER GETİRİLDİ
Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, evleri yanan ve mağdur olan ailelerin Van’dan getirilen konteynerlere yerleştirileceğini söyledi. Bozdemir, "Yangında köyde oturan ve evi yanan 4 aile var. Köyde toplamda 42 konut, bir okul ve bir cami var. 28 ev tamamen yandı. Köyde 6 evde oturuluyordu. Bu ailelerin 4'ünün evi yandı, 2 ailenin evi kurtuldu. Evi yananları geçici olarak akrabalarının yanında kalıyor, şimdi konteynerlere yerleştireceğiz. Bir konteyner de muhtarlık olarak kullanılacak" dedi.
Kaymakam Bozdemir, yangın sorası köylülerin giyecek ve gıda ihtiyaçlarının karşılandığını, sağlık hizmetinin verildiğini sözlerine ekledi.

İS(MS/ESM) (FOTOĞRAFLI)