İbrahim ASLAN/SİNOP, () - SİNOP Üniversitesi'nde yaklaşık bin 500 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.
Sinop Üniversitesi’nin 3 fakülte 5 yüksekokulundan 2013-2014 akademik döneminde mezun olan yaklaşık bin 500 öğrenci için şehir stadında dün mezuniyet töreni düzenlendi. Törene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Rektör Prof.Dr. Recep Bircan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören mezun olan öğrencilerin kortej eşliğinde geçişi ile başladı. Ardından dönem birincisi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi İnci Gültekin mezun olan öğrenciler adına konuşma yaptı.
Törende konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, mezuniyet anının öğrencilerin anne ve babaların gurur günü olduğunu belirterek “Özellikle de fedakar ailelerinin. Çünkü enerjileriyle, gözlerindeki ışıltıyla ve güven veren duruşlarıyla yarınların bugünlerden çok daha güzel olacağını hissettiren bu gençler onların bizlere bir armağanı. Ama şunu da unutmayalım ki işte bu gençler de kendilerine duyulan güveni boşa çıkartmadılar. Üniversitemizin kapısından girdikleri ilk günden bu yana hızlı bir tempoyla koştular ve bugün bitiş çizgisinden haklı bir gururla, bileklerinde altın birer bilezikle yani diplomalarıyla geçiyorlar” dedi.
Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, konuşmasında mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, “Öncelikle kendinize güvenin, öncelikle ülkenize güvenin, geleceğinize güvenle bakın, Türkiye çok emin adımlarla çok güzel ufuklara doğru ilerliyor. Bu ufka ilerleyişte sizinde mukaddes suretle katkınız olacak. Bunu kendinize bir iman bilin. Bir inanç gibi asla tereddüde ve şüpheye düşmeden her an 24 saat hatırlayın. Bakın bugün Türkiye'nin etrafı kan gölü her tarafta sıkıntı var. Sadece Ortadoğu coğrafyasında değil, ülkemizin kuzeyinde de sıkıntı var. Bir taraftan Ortadoğu'da bir takım bataklıklarla uğraşırken, bakıyorsunuz Ukrayna'da, Kırım'da, Çeçenistan'da, Gürcistan'da sorunlar var. Allah'a şükürler olsun ki ülkemiz bir huzur adası olarak bu kan gölünün ortasında varlığını, mevcudiyetini ve yükselişini devam ettiriyor ve devam ettirecektir” dedi. Konuşmaların ardından fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi. Tören mezun olan öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI