SİNOP Havalimanı'nda pist uzatma çalışmaları nedeniyle bir yıl ara verilen uçuşlar, bugün itibariyle yeniden başladı. Gelen yolcular, karanfillerle karşılandı.
Sinop Havalimanı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin pist bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren hava trafiğine kapatıldı. Yapılan çalışmaların ardından bin 652 metre olan mevcut havalimanı pistinin uzunluğu bin 980 metreye, pist genişliği ise 30 metreden 45 metreye çıkarıldı. Bir yıl aradan sonra tekrar açılan Sinop Havalimanı'na, Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle İstanbul'dan kalkan 175 yolculu uçak saat 12.00'da indi. AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, AK Parti Belediye Başkan Adayı Hamza İnce, parti yönetimi, gelen yolcuları karanfillerle karşıladı. 
Pist genişletme çalışmaları hakkında bilgi veren Sinop Havalimanı Müdürü Ahmet Turan Cengiz, "Bir yıldır kapalı olan havalimanımız bugün itibari ile uçuşa açıldı. Bin 652 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde olan pistimiz vardı. Bu pisti kırdık yapılan çalışmaların ardında bugün itibariyle bin 980 metreye 45 metre genişliğinde bir pistimiz var. Artık uçaklarımız rahat iniş yapabilecekler. Şuan için tek İstanbul’a seferlerimiz var ama ilerleyen günlerde diğer illerle de seferlerin olmasını bekliyoruz" dedi.