Ramazan İMRAĞ / CİZRE(Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Cizre ile Mardin'in Nusaybin İlçeleri arasındaki Kuştepe Köyü yakınlarında, Suriye'den yanında iki çocuğu ve babasıyla sınırı kaçak geçmek isterken askerlerin açtığı ateş sonucu öldüğü öne sürülen 34 yaşındaki Sada Darwich'in cesedi, resmi işlemlerin ardından bugün, Suriye tarafındaki akrabalarına teslim edildi.
Cizre ile Nusaybin arasındaki Kuştepe Köyü yakınlarında dün gece Suriye'deki iç savaştan kaçan Sada Darwich, yanında babası Medhad Darwich ve 2 çocuğu ile sınırı kaçak olarak geçmek istedi. İddiaya göre, Suriyeli'lere nöbet tutan askerler tarafından ateş açıldı. Ateşte 2 çocuk annesi Sada Darwich öldü. Baba Medhad Darwich, kızının cesedini ve 2 torununu sınıra kadar taşıyarak, görevli askerlere teslim oldu.
Dün akşam Darwich'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Cizre Devlet Hastanesi'ne getirildi. 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Askeri Savcılığı'nın gözetiminde bugün yapılan otopsiden sonra Darwich'in cenazesi, öğlen saatlerinde BDP'li Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ve parti yöneticileri ve Darwich'in akrabalarından oluşan gruba teslim edildi.
'HEDEF GÖZETİLEREK VURULDU' İDDİASI
BDP İlçe Başkanı Ahmet Çeter, Sada Darwich'in askerler tarafından hedef gözetilerek öldürüldüğünü iddia ederek, faillerin biran önce tespit edilerek cezalandırılması gerektiğini söyledi. Darwich'in adı açıklanmayan 7 yaşlarındaki oğlu, olayı Türkçe bilmediği için Kürtçe anlatarak, "Biz yere yattık ve yüzümüze ışık verdiler. Sonra bize ateş açtılar annem öldü" dedi.
TABUTUNU BDP'Lİ KADINLAR TAŞIDI
Konuşmalardan sonra cenazeyi teslim alan BDP'li kadınlar, Sada Darwich'in tabutunu cenaze aracına kadar omuzlarda taşıdı. Daha sonra konvoy halinde Cizre ile Nusaybin arasında bulunan Katran Hudut Taburu'na getirilen Sada Darwich'in cenazesi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hikmet Öz gözetiminde, Suriye'nin Derka Hemko kentine götürülmek üzere tel örgülerin diğer tarafındaki yakınlarına teslim edildi. Cenazenin teslimi sırasında, Darwich'in akrabaları ile askerler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Ancak BDP'lilerin araya girmesiyle gerginlik kısa sürede sona erdi.
Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, ölen kadının 2 çocuğun elinden tutarak, tel örgülerin diğer tarafında bulunan akrabalarına teslim etmesi sırasında duygulu anlar yaşandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Rİ(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)