HAKKARİ'nin Irak'a sıfır noktada bulunan Çukurca İlçesi'nde 24 Kasım öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda öğretmenler Türkçe ve Kürtçe müzikler eşliğinde bol bol oyun oynayıp stres attı.
Kutlama törenleri Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra program Çukurca Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu'nda devam etti. Burada günü anlam ve önemini anlatıldığı konuşmaların ardından Kaymakam Ünal Koç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak birer konuşma yaparak öğretmenlerin gününü kutladı. Törene katılan Çukurca 20. Sınır Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral İrfan Özsert öğretmenlere çeşitli hediyeler verirken, yeni göreve başlayan öğretmenler yemin etti.
ÖĞRETMENLER DOYASIYA EĞLENDİ
Buradaki programın ardından öğretmenlere Köprülü Köyü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğlen yemeği ikram edildi.Yemekten sonra okulun spor salonunda yerel sanatçılar Türkçe ve Kürtçe şarkılarla öğretmenleri ve kutlamalara katılanları coşturdu. Öğretmenler ve davetliler söyledikleri şarkılarla öğretmenler doyasıya eğlendiler. Müzik eşliğinde halay çekip misket oynayan öğretmenler, barış sürecinin devam etmesi dileğinde bulunarak, huzurlu bir şekilde görevlerini yerine getirmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.