Engin ÖZMEN/ EDİRNE,()-TRAKYA Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır kapılarından 8 günde 342 bin 133 kişi giriş yaparken, bunlardan sadece 45 bin 901 kişinin oy kullandığı bildirildi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yoğunluk nedeniyle her sandığa ayrı bir perona koyduklarını ifade ederek giriş yapanların sadece yüzde 13’nin sandığa gittiğini söyledi.
İlk kez halkın seçeceği Cumhurbaşkanlığı seçimleri için gümrüklerde 26 Temmuz’da başlayan oy kullanma işlemi sürüyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) tarafından Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurt dışından giriş bölümüne 4, çıkış bölümüne 3, gar gümrüğüne ise 1 sandık konuldu. Yine Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı ile Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’na 1’er sandık kurulmuştu. Son 8 günde gümrük kapılarından Türkiye’ye 342 bin 133 kişi giriş yaparken, bunlardan sadece 45 bin 901’inin oy kullandığı belirtildi.
HER SANDIĞA BİR PERON
Gümrüklerdeki oy kullanma işleminin sorunsuz sürdüğünü ifade eden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yoğunluk nedeniyle daha önce 2 sandığın kurulduğu peronların sayısını arttırarak her sandığa bir peron verildiğini söyledi. Son 8 günde Edirne’deki 4 sınır Kapısı’ndan 342 bin 133 kişinin Türkiye’ye giriş yaptığını hatırlatan Vali Şahin, “Bunlardan Kapıkule ve Pazarkule Sınır Kapısı’nda 34 bin 12 kişi, Hamzabeyli de 790 kişi, İpsala’da ise 11 bin 99 kişi oy kullandı. Yani toplamda gelenlerden 45 bin 901’i sandığa gitti” dedi.

FOTOĞRAFLI