Ferit ASLAN- Bayram BULUT- Halil COŞKUN/ERBİL, () - IRAK’ta IŞİD’in 2 Ağustos’ta Sincar İlçesi'ne saldırmasından sonra kaçarak Sincar Dağı'na sığınan ve günlerce aç ve susuz kalan binlerce insan arasında ailesiyle birlikte bulunan gazeteci Berekat İso dün kurtarılırken, yaşananları gözyaşları içinde anlattı.
IŞİD’in Sincar’a girmesinden sonra Sincar Dağı'na kaçan binlerce Ezidi Kürt ve Türkmen  arasında bulunan Rudaw TV’nin Sincar muhabiri Berekat İso, dün küçük kızı ile kurtarılırken, başka yönden dağa kaçan eşi ve 2 çocuğunun halen dağda aç ve susuz, diğer binlerce kişi ile birlikte kurtarılmayı beklediğini söyledi.  
Çalıştığı televizyon kanalına çıkan ve kurtulduğuna pek sevinmediğini söyleyen Berekat İso, yaşananları anlatırken gözyaşlarını tutamadı. 
muhabirine de konuşan Berekat İso, dağda halen binlerce insanın aç ve susuz kurtarılmayı beklediğini büyük çoğunluğu çocuk olmak üzere çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini kaydederek şöyle dedi:
"Ben ve küçük kızım bir tarafından, eşim ve 2 çocuğum ise başka taraftan dağa çıkmıştık. Bir birimizi bulmadık ve halen eşim ve 2 çocuğum dağda. Orada onlar gibi binlerce kişi var, kurtarıldığıma sevinemedim. Dünya kamuoyunun yaşananlara seyirci kalmaması lazımdır. Sincar dağında dünyada bugüne kadar yaşanmayan bir trajedi yaşanıyor. Çocuklar güzümüzün önünde ölüyordu ve hiçbir şey yapamıyorduk."
HELİKOPTERLERLE YARDIM GÖNDERİLİYOR
IŞİD korkusu nedeniyle 2 Ağustos’ta Sincar Dağı'na çıkanların bir kısmı helikopterler bir kısmı ise Peşmerge ve YPG’nin açtığı koridor ile kurtarılırken, halen Sincar Dağı'nda insanların aç ve susuzluk ile mücadele ederek kurtarılmayı bekledikleri belirtiliyor. Irak Kürdistan Bölgesel yönetimi, bugünde büyük askeri helikopterler ile Sincar Dağı'na başta su olmak üzere yardım malzemesi ve silahlı Peşmerge güçleri gönderdi. Sincar Dağı'ndan kurtarılanların bir kısmı önce Suriye’nin Rojava bölgesine, ardından Irak Kürt yönetiminin denetimi altındaki bölgelere gönderiliyor. Habur Sınır Kapısı'nın karşısındaki İbrahim Halil Sınır Kapısı'nda binlerce kişinin Türkiye’ye girmek için beklediği ancak, evrakları ve pasaportları olmadığından girişlerine izin verilmediği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI