Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), () - İZMİT'te doğuştan zihinsel engelli 26 yaşındaki Merve Yılmaz, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) ailesinin desteğiyle başvuruda bulundu. Sınavda sorulan soruları anlayamayacağı ve işaretleyemeceği gerekçesiyle babası Mehmet Yılmaz'ın talebi üzerine bir okuyucu ve bir de işaretliyiciyle sınava girdi. Sınavdan 66.6 puan alan Merve Yılmaz'ın, görevliler tarafından iddiaya göre sorularını okuyup işaretleyebildiği tespit edilince sınavı iptal edildi. Baba Mehmet Yılmaz, kızına haksızlık yapıldığını iddia ederek yasal yollara başvuracağını söyledi. 
İzmit'te Dünya Bankası Deprem Konutları'nda oturan tersaneden emekli Mehmet Yılmaz ve Neriman Yılmaz'ın kızları Merve Yılmaz, yüzde 70 doğuştan zihinsel, ruhsal davranış bozukluğu (Orta düzeyde mental retardasyon) hastalığı ile dünyaya geldi. 27 Nisan 2014 tarihinde yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı için (EKPSS) başvuran Merve Yılmaz'ın babası Mehmet Yılmaz, sınav öncesinde dilekçe ile kızının soruları okuyup anlayamacağı ve işaretleyemeceğini belirterek sınav günü için bir okuyucu ve bir de işaretleyici talebinde bulundu. Yapılan başvurusu kabul edilince sınav günü bir okuyucu ve bir de işaretleyeci Merve Yılmaz'a yardım etmek için sınav salonuna getirildi. Sınavdan 66.6 puan alan Merve Yılmaz'a Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca 29.05.2014 tarihinde salon sınav tutanakları, temsilci raporları ve salon kamera kayıtları incelemeleri sonucunda 'sınav kurallarına uymadığı gerekçesiyle sınavı iptal edildi' diye yazı gönderildi. 
Kızına haksızlık yapıldığını iddia eden baba Mehmet Yılmaz, soruları anlayamayacağı ve işaretleyemeyeceği gerekçesiyle başvuruda bulunmasına rağmen mağdur olduklarını söyledi. Mehmet Yılmaz şu iddiada bulundu:
"Kızımın sınavının iptal edilmesini haksız olarak buluyorum. Kızım zaten doğru düzgün okuyamıyor ve işaretleyemediği için sınavda kendisine yardımcı olmaları için okuyucu ve işaretleyeci talebinde bulundum. Bu görevliler olmasına rağmen, kızımın sınavda okuduğu ve işaretleme yaptığı gerekçesiyle sınavını iptal ettiler. O zaman bilirkişiler gelsinler kızımı incelesinler."
'SAVCILIĞA BAŞVURACAĞIM'
Bir çok yere şikayet dilekçesi gönderdiğini söyleyen baba Mehmet Yılmaz, "Önce İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, sonra Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM'ye yazılı şikayet dilekçeleri gönderdim. Buralardan bir sonuç alamadığım taktirde Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunacağım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI